Ciorbă de rață

 

Ingrediente pentru Ciorbă de rață

1 kg carne de rață
1 ceapă,
1 morcov,
1 cartof,
1 ardei gras,
1 conservă roșii tocate în suc propriu
1 litru bors,
o legatură pătrunjel,
o legatură leuștean,
sare.
      
Mod de preparare:

Carnea de rata se curata si spala, se taie in bucati potrivite, se pune la fiert intr-o oala cu apa.
Se va aduna spuma si se lasa sa fiarba pentru 40-50 minute.
Se poate folosi o aolă de presiune pentru un rezultat mai rapid.
Intre timp curatam, si tocam marunt legumele.
Le adauga si pe ele in oala si mai fierbem pentru 30 minute.
Intre timp fierbem borsul separat si calim rosiile tocate marunt in 2 linguri de ulei.
Adaugam in oala rosiile calite (sau bulionul calit), amestecam si lasam 5 minute dupa care adaugam si borsul.
Condimentam cu sare sau o lingurita de delikat.
Tocam marunt legaturile de patrunjel si leustean, le adaugam in oala si stingem focul.

Poftă bună!