Ciorbă de pui

 

Ingrediente pentru Ciorbă de pui

1 kg carne de pui cu oase, eu folosesc de obicei 1 pui intreg din care scot pieptul
1  ceapă,
1 morcov,
1 cartof,
1 ardei gras,
2 lingurițe bulion  sau 1 conservă roșii tocate în suc propriu
1 litru borș,
o legatură pătrunjel,
o legatură leuștean,
sare.
      
Mod de preparare:

Puiul curatat si spalat, taiat in bucati potrivite, se pune la fiert intr-o oala cu ~ 3 litri de apa.
Se va aduna spuma si se lasa sa fiarba pentru 20 minute.
Intre timp curatam, si tocam marunt legumele.
Le adauga si pe ele in oala si mai fierbem pentru 30 minute.
Intre timp fierbem borsul separat si calim bulionul sau rosiile tocate marunt in 2 linguri de ulei.
Adaugam in oala bulionul calit, amestecam si lasam 5 minute dupa care adaugam si borsul.
Condimentam cu sare.
Stingem focul, apoi adăugăm legaturile de patrunjel si leustean tocate mărunt

Poftă bună!