Ingrediente pentru Salată de boeuf
3 morcovi,
300 g carne de vită/ mânzat,
50 g mazăre
2 galbenusuri de ou
100 ml ulei
2 lingurițe muștar
zeama de la 1/2 lămâie (sau sare de lămâie)
cateva felii de gogoșari în oțet pentru decor
sare, piper
castraveți și gogoșari în oțet ( eu pun aproape câte un borcan de 800 g din fiecare)
Mod de preparare:
Curățăm și spălam morcovii și cartofii.
Carnea se pune la fiert în apă rece.
Se va înlătura spuma făcută.
După 30 minute de fiert carnea, se vor adăuga legumele( cartofii și morcovii)
Dupa ce legumele și carnea au fiert, se scot, se lasă la răcit și se toacă mărunt.
Castraveții acri și gogoșarii se toacă mărunt, se storc de zeama lăsată.
Preparați maioneza din galbenușuri, muștar, zeama de lămâie, sare, piper și ulei .
Se amestecă cubulețele de morcovi, cartofi, castraveți, gogoșari și carne cu mazărea fiartă în prealabil și răcită.
Se condimetează cu sare și piper.
Se păstrează 5 linguri de maioneză pentru ornat și restul se amestecă cu salata.
Se pune salata pe un platou, se ornează cu maioneză, gogoșari, castraveți, măsline, pătrunjel verde.
Poftă bună!