Prăjitură cu blat de nucă și cremă de vanilie


 Ingrediente pentru Prajitură cu blat de nucă și cremă de vanilie

BLAT:
250 g nucă
6 albușuri 
200 g zahăr, 

CREMA:
1+1/2 cană lapte, 
4 lg amidon, 
4 lg zahăr,
6 gălbenușuri
un pachet unt, 
esență vanilie, 
zahăr vanilat, 
zahăr pudră

Mod de preparare:
 
Se face blatul.
6 albușuri se bat cu 200 g zahăr.
Se adaugă nucile pisate.
Se unge o tavă cu ulei, se pune hârtie pergament (se unge și hârtia cu ulei), se pune compoziția în tavă.
Se coace la 180 grade timp de 20min.
Se scoate tava din cuptor. 
După ce s-a răcit, se pune pe o folie de aluminiu sdau hârtie pergament zahăr pudră, peste care vom pune blatul.

Intre timp se face crema.
Intr-o cratiță antiaderentă se pune pe foc 1+1/2 cană lapte, 4 lg zahăr si 4 lg amidon. 
Se amestecă cu telul să nu facă cocoloașe.
Se adaugă și cele 6 gălbenușuri.
Se lasă la răcit, după care se adaugă un pachet de unt la temperatura camerei, esența  de vanilie si zahăr vanilat.

Se taie blatul în 2 părți egale.
Se înlătură hârtia pergament
Se pune crema între cele 2 foi.
Se poate așeza o greutate deasupra, de exemplu un tocător .
Se pune la rece pentru minim 12 ore.

Poftă bună!