Ingrediente pentru Prăjitură DALMAȚIAN
BLAT:
8 albusuri,200 g zahar,
50 g mac,
50 g nuca de cocos,
4 linguri faina,
1 lingurita praf de copt.
CREMA:
500 ml lapte,4 galbenusuri,
5 linguri zahar,
5 linguri faina,
2 plicuri de zahar vanilinat,
esenta vanilie.
100 ml cafea tare,
ciocolata rasa.
Mod de preparare:
Batem foarte bine albusurile cu un praf de sare.
Adaugam zaharul, apoi nuca de cocos, macul si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia o punem intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina (se poate folosi si hartia de copt).
Se da la cuptor pentru 30 minute la 180 grade.
Intre timp facem crema:
Amestecam galbenusurile cu zaharul.
Laptele rece cu faina.
Amestecam galbenusurile cu laptele si compozitia o punem pe foc mic pana se leaga ca o ciulama.
Dupa ce se raceste adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie.
Se pune crema peste blat, dupa care aranjam biscuitii unul langa altul.
Fiecare biscuite se insiropeaza cu cate 1-2 lingurite de cafea.
Se da la frigider pana a doua zi.
La servire, ornam cu ciocolata rasa.
Poftă bună!