Ingrediente pentru Prăjitură cu rubarbă
5 tulpini rubarbă,
1 lingură zahăr,
1 pliculeț zahăr vanilat,
4 ouă,
100 g unt,
250 g zahăr,
50 ml lapte,
250 g făină,
10 g praf de copt,
un praf de sare.
Sos:
2 tulpini rubarbă,
1 cană apă,
1 cană zahăr.
Mod de preparare:
Cele 5 tulpini de rubarbă se spală bine, se taie în două pentru a se mânui mai ușor și se curăță de coajă cu un cuțit, sau cu mâna, coaja desprinzându-se foarte ușor.
Se taie bucățele și se amestecă cu o lingură de zahăr și un pliculeț de zahăr vanilat.
Frecăm untul cu zahărul până devine o spumă, adăugăm ouăle, unul câte unul amestecând bine după fiecare.
Adăugăm laptele călduț și făina amestecată cu praful de copt și un praf de sare (nu uitați să cerneți făina!).
Compoziția se pune într-o tavă mare unsă cu unt și tapetată cu făină.
Înșirăm bucățelele de rubarbă, scurse de zeama lăsată.
Tava se dă la cuptor încălzit la 180 grade C pentru 30-40 minute.
Pentru sos avem nevoie de 2 tulpini de rubarbă, pe care le vom lăsa cu tot cu coajă.