Ingrediente pentru Ciorbă de văcuță
750 g de carne de văcuță.
2-3 oase vită
2 cepe
1 țelina rădăcină și frunze,
1 morcov,
1 păstârnac,
1 ardei,
2 - 3 rosii bine coapte sau suc de rosii,
1 ceșcuță de orez,
sare,
2 - 3 linguri de ulei,
1/2 litru borș,
leuștean
Mod de preparare:
Carnea se spală și se taie cubulețe potrivite care se pun la fiert în apă rece împreună cu oasele.
Când începe să facă spumă se scot oasele și cubulețele de carne, se clătesc, se aruncă apa în care au fiert și se pun din nou la fiert în apă rece cu cele 2 - 3 linguri de ulei.
Se lasa la foc potrivit să fiarbă pentru minim 30 minute.
Se adaugă zarzavatul curățat și spălat, tocat mărunt.
Se adaugă și orezul spălat.
Se continuă fierberea cu capac la foc potrivit 15-20 minute.
Se adaugă si rosiile decojite si maruntite sau sucul de rosii si se potriveste de sare.