vineri, 21 martie 2025

Urzici cu usturoi și ou prăjit

 

Ingrediente pentru Urzici cu usturoi și ou prăjit sau poșat

  • 1 kg urzici,
  • 30 ml ulei,
  • 1 ceapă,
  • 2 căpățâni de usturoi,
  • 2 linguri făină,
  • sare
  • ouă  
  • ceapă verde
  • pudră chilli

Mod de preparare:

Urzicile se aleg, li se înlătură codițele mai groase și se spală în mai multe ape.
Folosim mănuși de unică folosință pentru curățarea urzicilor.
Urzicile le punem în apă clocotită cu puțină sare.
După 5 minute se scurg de apă și se toacă mărunt.
Păstrăm 2-3 căni din apa în care au fiert.
Călim ceapa tocată mărunt, adăugăm făină și amestecam bine.
Adăugăm urzicile tocate mărunt, usturoiul pisat si 2 căni cu apa în care au fiert.
Amestecăm.
Când am spus 2 căpățâni de usturoi, m-am referit la cel românesc, mititel, dacă folosiți căpățâni mari, reduceți la cel mult o căpățână

Lăsăm să dea câteva clocote și stingem focul.

Servim cu mamaliguta si un ou prăjit sau poșat.
Ornăm cu ceapă verde și un praf de chilli.