Piure de urzici

 


Ingrediente:

10 gramajoare de urzici (asa cum se vand ele - toata lumea in piata le da la gramezi)
7 catei de usturoi,
o lingura malai,
ulei ,
sare,
piper, 

    Mod de preparare:

    Urzicile se curata de cozi și se spala in mai multe ape.
    Se incalzeste apa intr-o cratita, se pune putina sare.
    Cand apa clocoteste se oparesc urzicile.
    Urzicile se scurg de zeama si se toaca marunt.
    Apa in care au fost oparite urzile se poate bea pe stomacul gol, dimineata (este foarte buna la sanatate, nu si la gust).
    Intr-o tigaie se incinge uleiul , se adauga usturoiul tocat marunt si urzicile.
    Adaugam si o cana din zeama in care au fost oparite.
    Punem si malaiul, amestecand bine.
    Condimentam cu sare si piper.

    O mancare relativ usor de facut, daca nu tinem cont de curatarea urzicilor.
    Putem servi cu mamaliguta.