Ștrudel cu mere

 

Ingrediente pentru Ștrudel cu mere
  • aluat foietaj
  • 6 mere
  • 6 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara
Mod de preparare:

Merele se spala, si se taie cubulete. Se pun intr-o cratita, se amesteca cu zaharul si se pun pe foc.
Se lasa pana scade aproape toata zeama.
Spre sfarsit adaugam si scortisoara.
Am spus aproape pentru ca mai lasam  vreo 5-6 linguri de zeama, pe care o vom intrebuinta mai tarziu.
Foaia de placinta (cumparata bineinteles), se va taia in 2 bucati egale.
Daca este prea mica, o vom tapeta cu faina si o vom intinde un pic cu sucitorul.
Compozitia de mere se va imparti si ea in 2 parti egale.
Intindem o parte de compozitie de-a lungul foii de placinta si rulam. Strangem capetele bine.
Atentie cand punem strudelul in tava sa nu se rupa.
Cu zeama ramasa de la merele calite, vom stropi strudelul.

Se da la cuptor, preincălzit la 200 grade C pentru aprox. 25-30 minute sau pana se rumenește frumos deasupra.


Servim cu frisca (vegetala in caz ca se tine post) si mere taiate felii.