Scovergi
Ingrediente pentru Scovergi - rețetă de post
500 g făină,
1 pliculeț drojdie uscată,
1 linguriță sare,
1 lingură zahăr,
aprox. 200 ml apă călduță.
ulei pentru prăjit,
zahăr pudră.
Mod de preparare:
Cernem făina cu sarea într-un castron.
În mijloc facem o gaură și punem drojdia, zahărul și apa călduță.
Amestecăm ușor cu o lingură de lemn până aluatul capătă consistență, după care se transferă pe o planșetă presărată cu făină și frământăm bine.
Se pune aluatul într-un castron, se acoperă cu un șervet și se lasă la crescut în loc cald pentru 40-50 minute.
Se întinde aluatul foarte subțire, se taie în pătrățele (sau dreptunghiuri- cu cât forma e mai neregulată e mai gustoasă :)).
Fiecare pătrățel se taie pe mijloc și se introduce unul din colțuri prin gaură.
-
Ingrediente pentru Praz cu măsline 5 tulpini de praz, 1 cescuta ulei, 2 linguri bulion, 2 cepe, 3-4 catei de usturoi , 100 g masline neg...
-
Ingrediente pentru Prajitura METROU Blat galben: 4 oua 260 g zahar 260 g faina 10 linguri apa calda 7 linguri ulei 20 g praf de copt Blat...
-
Ingrediente pentru Ratatouille 1 ceapa 1 catel usturoi 1 dovlecel 1 vanata mica 3 rosii 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 ardei gras...
-
Ingrediente pentru Vinete impanate - Imambaialdi 4 buc vinete, 4 buc ceapa, 2 buc morcov, 1 ardei gras rosu, 1/2 telina, 1/4 buc varza, 4 b...
-
Ingrediente pentru Fasole bătută 500 gr fasole uscat 5 caței usturoi 3 cepe o linguriță bulion sare, piper ulei Mod de preparare: Fasolea...