Supă cremă de roșii


Ingrediente pentru Supă cremă de roșii 

2 cepe,
2 morcovi,

2 cartofi,
1 ardei gras (sau 2 lingurițe bulion de ardei),
2 conserve roșii în suc propriu
2 linguri bulion de roșii,
o legatură pătrunjel,
sare.

Mod de preparare:

Morcovul se taie rondele, ceapa se taie in sferturi, cartofii se taie cubulete.
Toate acestea se pun la fiert in ~ 2 litri de apa 
Se lasa la fiert aprox. 30 minute de când apa clocotește.
Se adauga roșiile în suc propriu, 2 lingurite bulion de ardei si bulionul de rosii.
Se mai lasa la fiert ~ 10 minute.
Se strecoara zeama de zarzavat.
Zarzavatul se face "chiselita" cu blenderul si se adauga la zeama.
Se condimeteaza de sare.
La sfarsit se adauga o legatura de patrunjel tocata marunt.

Se poate servi cu crutoane.
Poftă bună!