Plăcintă cu brânză


 Ingrediente pentru Plăcintă cu brânză

Aluat:
700 g faină,
100 g unt
100 g unt topit pentru uns,
 10 g de sare,
1/2 litru de apa calda

  • 1/2 kg branza de vaci,
  • 3 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • 3 linguri gris,
  • 50 g stafide optional
  • esenta de rom,
  • coaja de la o lamaie,
  • zahar pudra pentru ornat.
     
Modul de preparare:

Facem aluatul.
Se amesteca faina cu untul pana la omogenizare.
Adaugam sare si apa calduta si amestecam bine.
Aluatul se imparte in 3 parti egale.
Fiecare parte se va impacheta ( impartim imaginar foaia in 3, am spus imaginar pentru ca nu o taiem)
Partea din stanga o punem peste cea din mijloc, la fel si cu cea din dreapta, tot asa si pe lungime si pe latime.
Se da la frigider pentru 30 minute.
Scoatem foile din frigider, le ungem cu unt  topit si le impachetam din nou ca mai sus.
Repetam operatia de  cate ori putem. 
Cu cat o impachetam mai mult cu atat avem mai multe foi.

Amestecam branza de vaci cu ouale, zaharul,stafidele, grisul, coaja de lamaie si esenta de rom.
Se va intinde o foaie, se va adauga o treime din compozitia de brânză și se va rula.
Ruloul se va așeza într-o tava pe care o ungem cu putin ulei.
 
Se repetă operația și cu celelalte două foi.
Se stropesc foile cu puțin ulei.
Se va coace pana se va rumeni deasupra. (~ 40-50 minute)
Servim caldă sau rece cu zahăr pudră presărat deasupra.

Poftă bună!