Ingrediente pentru Țelină cu măsline
1 țelină mare
2 cepe
200 g măsline negre sau kalamata
300 ml suc de roșii
3 foi dafin
ulei de măsline
sare,
piper
Mod de preparare:
Ceapa se taie julien și se căleste într-o cană de apă pentru aproximativ 15-20 minute.
Dacă apa scade se mai adaugă una.
Dacă apa scade se mai adaugă una.
Între timp se curață țelina de coajă, se taie cubulețe de aproximativ 1 cm.
Se adaugă și ea în cratiță peste ceapă.
Dacă este nevoie se mai adaugă o cană cu apă.
Se lasă pe foc încă 15 minute, după care se adaugă sucul de roșii.
Se lasă pe foc până scade sosul.
Se adaugă și ea în cratiță peste ceapă.
Dacă este nevoie se mai adaugă o cană cu apă.
Se lasă pe foc încă 15 minute, după care se adaugă sucul de roșii.
Se lasă pe foc până scade sosul.
Separat într-o cratiță se pun la fiert măslinele în apă rece în care se adaugă o foaie de dafin și cîteva boabe de piper.
După ce au fiert măslinele se scurg și se pun în mâncărică.
Se condimentează cu sare , piper și se stropește cu puțin ulei de măsline.
Poftă bună!