Țelină cu măsline

 

Ingrediente pentru Țelină cu măsline

1 țelină mare
2 cepe  
200 g măsline negre sau kalamata
300 ml suc de roșii
3 foi dafin
ulei de măsline
sare, 
piper

Mod de preparare:

Ceapa se taie julien și se căleste într-o cană de apă pentru aproximativ 15-20 minute.
Dacă apa scade se mai adaugă una. 
Între timp se curață țelina de coajă, se taie cubulețe de aproximativ 1 cm. 
Se adaugă și ea în cratiță peste ceapă. 
Dacă este nevoie se mai adaugă o cană cu apă. 
Se lasă pe foc încă 15 minute, după care se adaugă sucul de roșii. 
Se lasă pe foc până scade sosul.
Separat într-o cratiță se pun la fiert măslinele în apă rece în care se adaugă o foaie de dafin și cîteva boabe de piper.
După ce au fiert măslinele se scurg și se pun în mâncărică.
Se condimentează cu sare , piper și se stropește cu puțin ulei de măsline.
Poftă bună!