marți, 18 martie 2025

Rață cu sos dulce acrișor

 

Ingrediente pentru Rață cu sos dulce acrișor

  • 4 pulpe de rata,
  • 100 ml vin rosu,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 lingura sos worcestershire,
  • 1 lingura sos soia,
  • 1 lingura miere,
  • 1 lingura otet balsamic,
  • 1 lingura bulion,
  • sare,
  • piper.
Mod de preparare:

Pulpele de rata se spala si se pun la fiert 30 minute la oala de presiune sau 50 minute intr-o oala pe aragaz.
Dupa ce au fiert, se zvanta dupa care se prajesc in ulei incins pe ambele parti.
Intre timp amestecam  sosul worcestershire cu sosul de soia, mierea, otetul balsamic si bulionul.
Acest amestec se va turna peste pulpele de rata si se lasa la foc mic pentru 5 minute.
La sfarsit condimentam cu sare si piper.

Servim cu garnitura de orez.