Ingrediente:
500 g fasole cu bobul mare,
1 ceapă mare,
3 linguri ulei,
1 linguriță boia dulce,
1 linguriță boia iute,
1 linguriță cimbru,
500 ml suc de roșii,
1 frunză dafin,
o legătura mărar,
sare.
Mod de preparare:
Fasolea se pun în apă rece de seara până dimineața.
Dimineața se schimbă apa și se pune la fiert 30 minute în oala sub presiune și aprox 1 oră în oala normală cu capac.
Ceapa tocată mărunt se călește în uleiul încins până devine aurie.
Adăugăm boiaua dulce, boiaua iute și cimbrul și le călim 2-3 minute.
Stingem cu sucul de roșii.
Adăugăm fasolea boabe fiartă și o frunză de dafin.
Dacă doriți mai mult sos puteți adăuga si din apa în care a fiert.
Lăsăm la foc potrivit pentru aprox 15 minute.
Adăugăm mărarul tocat mărunt și condimentăm cu sare.
Servim cu murăturile preferate - castraveți, gogonele, gogoșari etc.
Poftă bună!
-
Ingrediente pentru Praz cu măsline 5 tulpini de praz, 1 cescuta ulei, 2 linguri bulion, 2 cepe, 3-4 catei de usturoi , 100 g masline neg...
-
Ingrediente pentru Prajitura METROU Blat galben: 4 oua 260 g zahar 260 g faina 10 linguri apa calda 7 linguri ulei 20 g praf de copt Blat...
-
Ingrediente pentru Ratatouille 1 ceapa 1 catel usturoi 1 dovlecel 1 vanata mica 3 rosii 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 ardei gras...
-
Ingrediente pentru Vinete impanate - Imambaialdi 4 buc vinete, 4 buc ceapa, 2 buc morcov, 1 ardei gras rosu, 1/2 telina, 1/4 buc varza, 4 b...
-
Ingrediente pentru Fasole bătută 500 gr fasole uscat 5 caței usturoi 3 cepe o linguriță bulion sare, piper ulei Mod de preparare: Fasolea...