joi, 6 martie 2025

Creveți în sos cremos cu usturoi



Ingrediente pentru Creveți în sos cremos cu usturoi

300 g creveți
1+1 lingură unt
1+1 lingură ulei
200 ml smântână lichidă
1 căpățână usturoi
1 lingură parmezan ras
pătrunjel verde
lămâie
sare
piper

Mod de preparare:

Creveții se prăjesc în 1 lingură unt topit cu 1 lingură ulei până devin aurii.


Usturoiul se curăță, se toacă mărunt și se călește în 1 lingură unt cu 1 lingură ulei.


Se adaugă smântâna lichidă și  parmezanul.
Se adaugă creveții în sos și se aduce la fierbere.
Se oprește focul.
Se condimetează cu sare, piper și frunze de pătrunjel.


Se servește fierbinte cu paste sau orez.
Se adaugă în farfurie o jumătate de lămâie sau un sfert în funcție de mărimea lor, pentru ca fiecare să-și poată învigora sosul după gust.


Poftă bună!