Chefal în sos provensal
Ingrediente:
4 buc. chefal
3 linguri ulei
1 ceapă
5 căței de usturoi
5 linguri de vin alb sec
1 lingură ierburi de provance
sare
piper
500 g roșii (sau o conservă)
pătrunjel verde.
Mod de preparare:
Se taie capul, coada și aripioarele de la fiecare chefal apoi se răzuiește ușor pentru a îndepărta solzii.
Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă ceapa tocată mărunt și se călește ușor.
Adăugăm roșiile tocate, usturoiul tăiat feliuțe,vinul, ierburile de provance și pătrunjelul verde tocat mărunt.
Condimentăm cu sare și piper sosul.
Se pune sosul într-o tavă de Jena și se pun bucățile de chefal deasupra.
Se dă la cuptor pentru 30 minute la 200 grade C.
La jumătatea timpului, întorcându-se peștele.
Poftă bună!
-
Ingrediente pentru Praz cu măsline 5 tulpini de praz, 1 cescuta ulei, 2 linguri bulion, 2 cepe, 3-4 catei de usturoi , 100 g masline neg...
-
Ingrediente pentru Vinete impanate - Imambaialdi 4 buc vinete, 4 buc ceapa, 2 buc morcov, 1 ardei gras rosu, 1/2 telina, 1/4 buc varza, 4 b...
-
Ingrediente pentru Prajitura METROU Blat galben: 4 oua 260 g zahar 260 g faina 10 linguri apa calda 7 linguri ulei 20 g praf de copt Blat...
-
Ingrediente pentru Plăcintă cu brânză de vaci și stafide 500 + 200 g făină, 200 ml apă, o lingură zahăr, 1/4 linguriță sare, 25 g drojd...
-
Ingrediente pentru Salată de cartofi noi 1 kg cartofi noi, 4-5 fire ceapă verde, 2-3 căței usturoi, 1 legătură mărar, 200 g smântână, 2-3 ...