Chec de zahăr ars

 

Ingrediente pentru Chec de zahăr ars

  • 3 ouă
  • 300 g zahăr,
  • 1 lingură ulei,
  • 10 g praf de copt,
  • esență vanilie
  • 400 g făina,
  • 100 ml apa.

Mod de preparare:

Se arde 100 g zahăr și se stinge cu 100 ml apă.
Se lasă pe foc până se dizolvă toată bomboana, după care se lasă la răcit.

Se bat ouăle cu 200 g zahăr, se adaugă siropul de zaăar ars, esența de vanilie, uleiul si in cele din urmă făina amestecată cu praful de copt.
Se pune compozitia înt-o tavă de chec unsă cu unt si tapetată cu făină.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 Grade C pentru 30-45 min în funcție de cuptor.
Se verifică cu o scobitoare. Scobitoarea trebuie să iasă curată.
Se servește după ce se răcește.

Pofta buna!