Ingrediente pentru Chec de zahăr ars
- 3 ouă
- 300 g zahăr,
- 1 lingură ulei,
- 10 g praf de copt,
- esență vanilie
- 400 g făina,
- 100 ml apa.
Mod de preparare:
Se arde 100 g zahăr și se stinge cu 100 ml apă.
Se lasă pe foc până se dizolvă toată bomboana, după care se lasă la răcit.
Se bat ouăle cu 200 g zahăr, se adaugă siropul de zaăar ars, esența de vanilie, uleiul si in cele din urmă făina amestecată cu praful de copt.
Se pune compozitia înt-o tavă de chec unsă cu unt si tapetată cu făină.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 Grade C pentru 30-45 min în funcție de cuptor.
Se verifică cu o scobitoare. Scobitoarea trebuie să iasă curată.
Se servește după ce se răcește.
Pofta buna!