Chec cu ciocolată

 

Ingrediente pentru Chec cu ciocolată


5 ouă,
100 g unt,
200 g zahăr,
200 g făină,
1 pliculeț praf de copt (10 g),
100 g ciocolată cu lapte,
100 g rahat cu fructe,
1 lingură cacao.

Mod de preparare:

Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, după care se adaugă treptat zahărul.
Gălbenușurile se bat bine cu untul topit.
Se amestecă albușurile cu gălbenușurile.
Adăugăm în ploaie făina amestecată cu praful de copt.
Ciocolata se dă pe răzatoarea mare, iar rahatul se taie bucățele cât mai mici.
Se încorporează ciocolata și rahatul și se amestecă ușor.
Compoziția se pune în formă de chec unsă un unt și tapetată cu făină.
Înainte de a se da la cuptor se presară deasupra cacao.
Se coace pentru 30-40 min.
Se taie și se servește după ce s-a răcit.
 

PS: Eu de data asta l-am făcut în tavă ca o prajitură.