O bere foarte ușor de făcut acasă și slab alcoolizată.
După îndelungi încercări, am decis că această varianta este preferata mea, aromatizată cu lămâie.
După îndelungi încercări, am decis că această varianta este preferata mea, aromatizată cu lămâie.
Ingrediente pentru Bere de ghimbir
2 litri apă plată,
100 g zahăr,
50 g ghimbir,
1/2 lămâie,
4 g drojdie proaspătă.
Mod de preparare:
Într-un recipient (de preferat de sticlă) se toarnă apa.
Adăugăm zahărul, drojdia și sucul de la 1/2 lămâie.
Ghimbirul se dă pe răzătoarea mică (dacă preferați să folosiți și coaja (eu o folosesc întotdeauna), atunci trebuie spălat bine înainte ghimbirul).
Coaja de lămâie fie se toacă foarte mărunt, fie se macină bine împreună cu ghimbirul într-un blender.
În cazul în care folosim blender-ul, trebuie să adăugăm și 1 litru de apă (din cele 2).
Se va agita bine sticla pentru a se amesteca bine ingredientele.
Se va lăsa la fermentat pentru 24-36 ore, în funcție de temperatura mediului în care se ține sticla.
Se trece printr-un strecurătoare fină, sau se poate folosi chiar un tifon.
Se ține la frigider până la consumare.
Se consumă rece.
PS: Se mai poate aromatiza cu mentă :)
Eu întotdeauna fac cantitate dublă, atât de repede se consumă :))