Pui rustic


Ingrediente pentru Pui rustic:

1 pui - de preferat de țară,
2 cepe mari,
1 căpățână usturoi,
500 ml suc de roșii,
1 lingură bulion ardei,
sare,
piper,
oală de pământ.

Mod de preparare:

Oala de pământ se umple cu apă și se lasă 20-30 min.
Puiul se tranșează în bucăți potrivite, se spală bine și se lasă la scurs.
Ceapa se curăță, se spală și se taie fideluță.
Usturoiul se curăță și se taie feliuțe.
După ce a stat oala de pământ suficient timp cu apă, răsturnăm apa.
Adăugăm puiul, ceapa și usturoiul în oală și amestecăm bine.
Condimentăm cu sare și piper.
Amestecăm bulionul de ardei cu sucul de roșii și se toarnă peste pui.
Se pune capacul și se dă la cuptor pentru 90 minute.
Servim fierbinte cu murături asortate.
Poftă bună!